dimecres, 29 d’agost del 2012

Vacances... Segona parada: Navarra!

El dia 18 arribàvem a Navarra i la primera parada obligatòria era Pamplona on vam dinar per carregar piles.

El cert és que no puc opinar massa sobre Pamplona perquè va ser una visita molt "relámpago" però de la resta... Què dir de la resta de llocs on hem estat? Simplement, m'he enamorat de tots i cadascun dels pobles als que hem anat.

Vam començar el nostre recorregut per Zugarramurdi on vam poder visitar la cova de les bruixes; un indret preciós i de molt fàcil recorregut per als nens.


Al dia següent fèiem marxa fins a San Sebastian i he de dir que va ser arribar allà i sentir amor a primera vista. Em va encantar! Vaig trobar que és una ciutat amb molt encant. La part antiga és simplement meravellosa, amb aquells carrerons plens d'història i de vida actual alhora. La gent omplint els carrers amunt i avall i la nit... Mmm... Quina nit! Plena de vida i com no, de "montaditos". Simplement genial!


Vam visitar també indrets com Sant Jean de Luz...


Elizondo.


I Etxalar.


Aquests dies també hem gaudit molt de la natura. Hem passejat pels boscos del Señorío de Bertíz (queden pendents els jardins).


Vam estar als embalses de Leurtza on els petits es van donar un bany.


I vam visitar les coves d'Urdax.


Han estat unes vacances genials que hem gaudit al màxim tots quatre. Els nens s'han portat molt bé i nosaltres hem pogut fer la marxa que ens agrada fer.

Jo, a més, torno amb la sensació que els pobles del Nord de Navarra i els del país basc senten certa germanor amb Catalunya. Sembla que quan dius que ets català se't rep amb cert respecte i "carinyo". Vaig parlar amb un noi d'un poble del País Basc i em va dir que la cosa del nacionalisme uneix i ves, potser té raó. Sigui com sigui, allà et sents bé.

Ah i no puc deixar d'explicar una anècdota. En arribar al càmping on ens vam allotjar ens vam trobar amb una parella que porta les nenes al cole de l'Andreu i que ens coneixem perquè les dues som membres de la comissió de decoració. Així que els petits van poder compartir estonetes de joc amb unes amigues. Certament, el món és un mocador!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Guapos!!! :D

Quina casualitat, trobar-se en el mateix lloc :) jeje

MamaModerna ha dit...

UNa ruta molt xula!

cira ha dit...

És bonic el país on visc, oi? :)

Per cert, un petit apunt, jo crec que pots dir que has estat al Pais Basc i ja està, no crec que al nord de navarra se t'enfadin...;)

Esther ha dit...

Gràcies Ester :-) Sí, vam alucinar molt jaja!

MamaM genial!

anna és preciós! Jaja! I no, no crec que s'enfadin pas... Massa políticament correcta, no¿? :-P