dimecres, 9 de març del 2011

La Rialla

"La Rialla" és l'escola bressol on ha anat l'Andreu des que va fer set mesos. L'altre dia les mestres de "La Rialla" ens van convocar per a una reunió extraordinària i entre plors ens van comunicar que l'any vinent ja no hi seran perquè es veuen obligades a tancar.

La veritat és que aquesta notícia m'ha caigut com un gerro d'aigua freda i em fa pensar moltes i moltes coses i sentir moltes altres.

Per una banda hi ha tota la part sentimental. L'Andreu va començar a anar allà amb set mesos només, era el primer any que l'escola bressol funcionava i va ser durant molts mesos l'únic bebè. Aquest fet va provocar que ell es convertís en el bebè de l'escola i també va fer que la meva relació amb les mestres (sobretot amb la Montse que és amb la que ha estat durant tots aquests anys) es fes una mica més estreta.

La Montse a més de fer-li de "profe" a l'Andreu també ha vingut a casa a fer de cangur, alguna vegada que altra ha portat la caixa de música per jugar amb ell, canten, juguen junts... Sé que el nen està molt a gust amb ella i se l'estima.

Si un nen està a gust amb la seva mestra vol dir que aquesta mestra sap arribar-li i en el cas dels infants d'aquestes edats això ho és tot. Jo deixo allà l'Andreu feliç, tranquil·la i contenta i com jo moltes altres mares que en sentir que l'escola bressol tancava van començar a plorar desconsoladament.

L'Andreu l'any vinent ja no hi serà a l'escola bressol i amb el Biel encara no tenim massa clar què farem però tot i que a mi en un principi no m'hauria d'afectar el tancament sí que m'afecta perquè ni com a mare no com a mestre puc entendre què està fent ensenyament.

Ara resulta que les escoles bressol amb projecte antic han de canviar el seu projecte i si no el canvien han de tancar. Tant dona que les persones que l'han obert treballin bé, que els pares i nens estiguin contents perquè el que importa són uns metres a les aules o que es contracti més gent (cosa que em sembla totalment irònica quan ells mateixos estan traient personal docent de tot arreu).

Ara deixen unes noies amb empenta amb unes il·lusions trencades i sense ganes d'emprendre res més, deixen uns pares sense saber què faran amb els seus fills l'any vinent (entrar a la pública tots sabem que és com que et toqui la loteria), deixen uns nens sense les seves "profes" amb les que s'ho passen tan bé i tot per uns metres de més o menys?

Jo cada dia em pregunto cap a on anem. Està fallant sanitat, falla ensenyament, fallen les petites empreses, fallen els ajuts als emprenedors, no es valora la gent amb ganes però sí robots que posen segells... Tot això no m'agrada gens.

6 comentaris:

onavis ha dit...

Ostres! Quan he vist el títol i després la foto ja he vist que no anava de rialles...
És una llàstima. Costa molt deixar els nens en un lloc amb confiança i, quan per fi has trobat un lloc amb el que tant tu com el nen us sentiu a gust, que passi això és una putada.
No s'entén gaire!

Mirashka ha dit...

és una vergonya! ens estem carregant els que jo crec que són els dos pilars de la nostra societat: ensenyament i sanitat. Si precisament la gent no té fills perque la conciliació laboral i familiar és com una utopia, que cony fan tancant escoles bressol?????

Avui a la feina deiem que els nostres fills realment ho tindran molt difícil i segurament més d'un haurà de marxar a viure fora no com una opció més sino com una necessitat... molt trist tot plegat.

Esther ha dit...

Onavis doncs sí, costa molt deixar el teu fill amb algú que no coneixes i sens dubte aquesta escola bressol era un lloc genial on deixar-lo amb tota la tranquil·litat del món.

Mireia jo tampoc entenc què fan tancant escoles bressol per què a més no és que en facin més de públiques ni posin més facilitats per entrar-hi en les que ja hi ha obertes.

A mi ja em fa por, fins i tot, haver de marxar jo del país! De fet amb el Jordi alguna vegada ja ho hem parlat.

Buen ratito ha dit...

Ostres Esther ara que ja ho tenieu de per mà, i si a més a més us agradava hagués anat genial per el xic, pero es el que tenen aquests politics, que en comptes de societat del benestar, i donar suport i facilitats als pilars bàsics s'els carreguen.
Es una vergonya que mentres ells portin cotxes oficials, dinars oficials (pero res de menus, sinó de carta i de les cares) i demes, la resta de la població hagi de ballar al só que toca. Ya se que la guarde on els portabes era privada, pero crec que haurien de fomentar la guarderia publica, perqué hi ha gent (com nosaltres) que ni somiem en portarlos estan massificades i falten moltes plaçes.

Esther ha dit...

Sí noe, sempre acabem pagant els plats trencats els de sempre. Els que estem "per sota" i ja dóna igual qui votis i qui pugi al poder perquè tots fan el mateix, engrandir-se la butxaca per poder omplir-la més.

Estic totalment d'acord amb que haurien d'haver més llars d'infants públiques i que es cobrissin les necessitats de tothom!

Sílvia ha dit...

Tant la sanitat pública com l'educació haurien d'estar fora dels capricis dels polítics, que l'únic que fan és fer-nos parar bojos a tots. Necessitem més escoles bressols públiques i a sobre en tanquen de privades, no anem bé!