dissabte, 23 de febrer del 2013

Tancament de línies de P3


A Catalunya aquest any es tanquen en total unes 78 línies de P3. Algunes d'aquestes línies les tanquen a escoles on he treballat i una d'elles a l'escola on sóc ara així que ara em centraré en aquesta escola i el poble on es troba, Cardedeu.

L'explicació que dóna la consellera (m'encanta recordar una vegada i una altra que aquesta individua ha estat mestra de l'escola pública molts anys) és que aquest any hi ha menys nens per pre-inscriure i que per tant aquest P3 no cal.

Carai, a simple vista sembla una cosa lògica i tot si no fos per un petit detall... I és que a la senyora "Gripau" se li ha oblidat mirar les dades que hi ha sobre naixements a Cardedeu l'any 2011 (nens que s'hauran de matricular d'aquí dos cursos) on hi ha registrats vint nens més que els d'ara. Vint nens que o bé es quedaran sense escola o seran distribuïts pels P3 que no han tancat.

Ara ve quan la nostra lògica aplastant ens fa pensar que si d'aquí dos cursos hi haurà més nens haurien de tornar a obrir una línia i això és el que diuen que potser fan però siguem realistes, no ho faran. I no ho faran per la senzilla raó que el que intenten és forçar ratios. Sí, sí... Volen nens de P3 en classes de 30 i pico perquè així ens estalviem mestres i clar, menys mestres menys calers.

Escoles de dues línies convertides en escoles d'una sola línia signifiquen menys despeses i això avui per avui és fonamental. Bé, sempre que no siguis polític o fill o familiar "de".

Que la qualitat de l'ensenyament públic baixa? Que va! Si ja tenim uns mestres que són ben professionals i cada vegada treballen més per menys calers.

El més trist? Que ahir en un claustre el sentiment era totalment de derrota. De pensar que fem el que fem no ens escolten però clar, recordem que les persones que ens han d'escoltar són aquelles que permeten suïcidis per desnonaments, nens passant fam i un llarg etcètera mentre ells tenen les butxaques ben plenes.

Però tot i així jo dimarts surto al carrer a manifestar-me amb la meva samarreta groga i fent el soroll que calgui perquè m'escoltin perquè sap una cosa senyora Rigau? Jo encara crec en el que faig i ho penso defensar fins que em cansi. I ara em fa el favor i se'n va una estona a la merda!

15 comentaris:

cira ha dit...

Per posar-se a plorar, Esther. Quina frustració. No deixem de sortir al carrer, que és l'únic que ens queda! ÀNIMS!

Esther ha dit...

Sí anna, és tot plegat tan trist... Però jo penso deixar de lluitar. És més, penso que el que hauríem de fer és fer mesures de pressió molt més dràstiques. Això no deixa de ser ja una guerra!

Assemblea Groga ha dit...

declaració de guerra social: http://assembleagroga.info/moodle/mod/forum/discuss.php?d=414

cira ha dit...

Estic amb tu! jo confesso que sempre he estat una mica radical...jeje...;)

Esther ha dit...

Assemblea Groga això és la guerra! Hem de fer que no pugui sortir de casa sense ajupir la cara.

anna jo no massa però m'estic tornant.

Assemblea Groga ha dit...

Animeu-vos i veniu a les 16h a l'assemblea per aturar els tancaments!

Esther ha dit...

Avui impossible però dimarts al migdia sortirem a fer un recorregut des de l'escola fins l'Ajuntament i esperem que s'hi afegeixin totes les escoles del poble. I per mi, tancàvem carreteres i tot!

Mirashka ha dit...

Si no lluitem no aconseguirem res! No podem esperar que es sol·lucioni sol!

onavis ha dit...

Molt bé Esther! És vergonyós!!!

No pot ser que prenguin decisions com aquesta i no passi res!

Anònim ha dit...

No m'extranya el vostre sentiment de derrota, noia :(

No entenc aquestes polítiques d'austeritat... d'austeritat??? en quina direcció? Pffff... n'hi hauria per fer una guerra, sí... :(

MamaModerna ha dit...

Ui la cosa pinta que acabarem com a Londres, m'explico : a anglaterra el que fan es que les lines de p3 i p4 només son de 3,5 hores al dia, has d'escollir si vols el torn de mati o tarda pero després t'has de buscar la vida amb cangurs que el cuiden la resta de les hores perquè les mares poguem treballar. A partir de p5 llavors es quan comença el cole públic amb horari complet. Tampoc existeixen guardes publiques, amb lo que els nens acaben anant a guardes privades del 0 als 5 anys. He de dir que les guardes estan genials sobretot pels nens petits, pero pels nens de 2, 3 i 4 anys no hi ha mestres qualificats i sempre busquen personal de fora...
El govern deixa en mans del pares l'educació dels menors de 5 anys i diuen que ells ja compleixen amb les 3.5 hores al dia, una vergonya la quantitat de mares que han hagut de deixar la feina per cuidar als nens perquè aquí ningú te família a prop!
Bueno potser la situació catalana està un pel allunyada de l' anglesa i m' he volgut desfogar una mica.... Pero temps al temps

Esther ha dit...

MamaM no tenia ni idea de com funcionava l'escola pública a Londres i Dèu n'hi do!

Passa que una vegada comencen p5 la cosa millora? Perquè aquí el que ens trobem és que ja estem afectats a tots els cursos. No se'n salva cap! Les retallades s'estan fent en tots els nivells.

Com va allà? M'interessa molt.

MamaModerna ha dit...

Aquí també hi ha retallades en sanitat i educació pero es que tampoc queda gaire per retallar la veritat, perquè ja de per si el govern paga lo just, es a dir només les hores de classe que son de 9 a 3 , després si deixes al nen al breakfast club o als afterclass clubs, tot això es paganini i ho continuarà sent..
Tenir fills aquí es molt car.
La sanitat si que la veig molt mes deteriorada la veritat, em xoca que mai veus ni un ginecòleg ni un pediatra, sempre t'aten el metge de capçalera i aquest et derivaria al especialista si s necessari, es a dir, si t'estas mig morint i has provat mil i un tractaments sense resultat. I com tinguis la desgràcia de patir un càncer, molts tractaments tels has de pagar tu mateix perquè no estan inclosos a la sanitat publica, molt trist com la gent es MOR per ser pobre!

cira ha dit...

Quina por mamamoderna! :(

Esther ha dit...

MamaM el tema de l'educació a Londres és així perquè hi ha jornada intensiva, no? Bé, aquí no puc dir massa cosa perquè jo sóc partidària d'aquest tipus de jornada i si aquí es fes també pagaríem menjador i extraescolars i vindria a ser el mateix.

El tema de la sanitat em sembla molt escandalós però tal i com estan les coses aquí acabarem igual. Qui es pugui pagar mútua genial i qui no ja en parlarem...

L'altre dia llegia en un diari que a l'hospital de Granollers ara han instal·lat uns seients reclinables pels acompanyants i atenció! Fan pagar 5 euros per reclinar-los. Fort, eh?