dilluns, 15 d’abril del 2013

I avui faré de... mama "quejica"!

Sí senyor, perquè a mi també em toca de tant en tant. Perquè les que som mames-mestres moltes vegades inclús som massa condescendents amb les mestres dels nostres fills perquè entenem segons què, perquè ens fiquem en la seva pell i perquè fins i tot et fastidia quan veus que altres mares critiquen un company o companya. Vaja, que et solidaritzes...

Avui però m'ha tocat el dia en que em toca queixar-me de l'escola del meu fill. Tiembla, tiembla! I és que tot i que estic molt contenta de com funciona, hi ha una cosa que no porto gens bé i és la poca informació que ens arriba als pares que tenim la "desgràcia" de no poder anar a dur i recollir als nostres fills. M'explico!

Allà les notes es veu que estan comptades amb comptagotes i arriben quan hi ha coses importants (o que qui sigui que decideix el tema de les notes decideix que és important) com quan hi ha una excursió, unes colònies... Ara bé, després hi ha coses que són anotades en una mini (perquè us asseguro que és mini) pissarra que hi ha junt a la porta de sortida. Coses com la d'avui i que m'ha arribat per casualitat...

Resulta que a l'escola hi ha un intercanvi amb uns nens bascos i arriben demà. Els nens porten com dues o tres setmanes assajant cançons i balls per rebre'ls. Que vinguin els bascos és molt important pels nens i els hi fan una rebuda ben especial. Doncs bé, es veu que avui a la pissarreta de la porta la mestra ha escrit que demà els nens havien d'anar vestits amb texans i una samarreta blanca.

Aquesta informació en el meu cas (i suposo que en el de molta altra gent) no ha arribat perquè avui el meu fill es quedava a niu i a niu es recullen els nens més tard i en una classe de l'altra banda on hi ha la pissarreta. Vaja, que era impossible que avui cap de nosaltres la pogués llegir.

Fa un parell de setmanes el meu marit va comprar unes samarretes negres amb el símbol de Batman als nens i l'Andreu estava boig per estrenar-la demà així que si no arriba a ser perquè una mare m'ha avisat del tema de la roba, el meu fill demà va de negre i amb un símbol de Batman al pit mentre els seus companys van de blanco immaculado.

Potser ningú no s'ha parat a pensar en aquest detall però carai, no crec jo que l'Andreu s'hagués sentit massa bé. Com tampoc s'hi sent quan demanen que portin algun material i a ell se li oblida dir-nos-ho (coi té memòria però també cinc anys) i clar, nosaltres no hem pogut llegir la pissarreta o d'altres coses que ja m'han passat amb el tema pissarra.

Mai despotrico massa perquè penso que no és just però tampoc ho és que les mares que no podem anar a l'escola no estiguem igual d'informades que la resta. Vaja, a mi no m'ho sembla de just! Així que en quant pugui la deixo anar. He dicho! 

7 comentaris:

cira ha dit...

Ostres, a mi també em saben greu aquestes coses! Jo crec que els hi podries comentar, a veure si hi hauria alguna manera d'apuntar-ho i que fos més fàcil la comunicació, no?

Mirashka ha dit...

Ostres! digue-ho perquè potser no ho han ni pensat. Nosaltres anem rebent notes d'aquestes coses però de vegades, si no és una cosa important, les mestres no posen nota i demanen als nens que ho diguin ells, així es comencen a responsabilitzar, però clar per segons què no poden, se la juguen massa!

Esther ha dit...

Sí, a veure si trobo un moment i ho comento tot i que com no puc anar a l'escola tampoc puc comentar aquestes coses. Pues eso, conciliación...

Mamaaaaine ha dit...

Uiii!!! Jo per contra a la llar d'infants tinc sobreinformació. Hi ha 20 cartells i vaig fent fotos de les novetats. Si no arriba el dia i no recordo que tocava. Entre el poc i el massa...

Esther ha dit...

Sí noia, uns es passen i d'altres no arriben jaja!

Mónica ha dit...

Esther si no pots anar a l'escola, truca per que és un tema prou important. Jo em trobo que el Pau va i torna amb autocar, tampoc passo per l'escola més que 3 o 4 cops l'any, però si que ens possen notes sobre els temes rellevants!!!

Esther ha dit...

Mónica crec que és millor parlar-ho en persona. Ara he de trobar un dia :-)