dimecres, 31 de juliol del 2013

Un procés natural



Fa tres dies que vam deixar de posar bolquers a la nit al petit de la casa. Ja feia més d'una setmana que no es feia cap pipi mentre dormia així que vam decidir que el moment havia arribat.

En Biel porta tres nits sense bolquers i llevant-se totalment sec i evidentment l'hem felicitat per aquest gran pas però ho hem hagut de fer amb la boca petita ja que l'Andreu encara no controla el pipi per la nit. Li vam intentar treure fa un temps però no ho vam aconseguir. Dormia mullat i a més s'angoixava així que vam fer un pas enrere i vam decidir deixar-ho estar.

Confesso que ara que hem tret el bolquer nocturn al petit em pregunto perquè l'Andreu no ho aconsegueix. Ja té cinc anys i sembla que aquesta maduració no arriba... La pediatra sempre m'ha tranquil·litzat molt en aquest sentit. Diu que és un procés natural i que tard o d'hora arribarà.

I estic convençuda que és totalment cert. No sé de ningú que hagi arribat als 18 fent-se pipi al llit però és una mica estrany de veure com el teu tros de fill de 5 anys va a dormir amb el seu bolquer mentre el petit dorm només amb el pantalonet.

6 comentaris:

cira ha dit...

Suposo que ja ho sabrás de sobres, però hi ha nens que els hi costa més. No si pot fer res amb això, em sembla. De tota manera he sentit a parlar d'un grup al Facebook per mares de nens ja grans (suposo que més grans que el teu)que parlen de tècniques i possibles sol·lucions, potser si la cosa s'allarga ho pots mirar.

Per cert! Felicitats pel Biel! L'Ariadna fa uns dies que també es lleva seca i estic pensant en treure-li.Ho vam provar fa un temps perquè ella ho va demanar, però no ho vam aconseguir i ara a mitjanit li poso.

Esther ha dit...

Sí Cira, sóc molt conscient que cada nen té el seu ritme però quan el petit "adelanta" al gran doncs no sé, tens una sensació rara. Merci per la info del grup de face però de moment prefereixo no obsessionar-me (si entro ja l'he pifiat).

Segur que l'Ariadna ja ho ha aconseguit :-) Quan dormen uns dies secs li agafen el gustillo jeje! Enhorabona.

MamaModerna ha dit...

Les meves cosínetes va passar igual, la gran dormia amb bolquer fins al 6 anys llargs i amb la petita va anar tot mes ràpid. La meva tieta es va adonar un dia que el pipi de la gran estava calent al mati, aixi que el pipi sel feia per mandra d'aixecar se i anar al Wc tot just quan es despertava, si et passa això, definitivament es hora se xerrar amb landreu, sino, doncs simplement no està preparat.

Esther ha dit...

MamaM no, el pipi se'l fa mentre dorm... Res, haurem de tenir paciència :-)

ÀnimaAlada ha dit...

Paciència, humor i amor! tot arriba, Esther.

Anònim ha dit...

Felicitats pel campió petit!!!
L'Andreu ja ho aconseguirà, ja veig que no fa falta que ningú t'ho digui, que ho saps tant bé com qualsevol de nosaltres, així que paciència i endevant!! Entenc aquest sentiment extrany... sembla que el gran ha de ser sempre el que faci les coses primer...