dissabte, 10 de setembre del 2011

El SEP

L'altre dia en claustre es va parlar del famós SEP (suport educatiu personalitzat) que és això que ara ve a substituir la famosa sisena hora. El SEP com bé diu el seu nom és un suport personalitzat que va destinat a que els nens amb més problemes acadèmics rebin una atenció fora de l'horari lectiu i aquest suport el rebin de manera individual o a través del treball en petit grup.

Ja no entraré en el que em sembla aquest grup perquè ja ha quedat prou clara la meva idea sobre el que suposa perdre la sisena hora però penso afirmar que o bé la senyor Rigau no té ni punyetera idea de fer les coses o ens trobem davant del de sempre, una pressa de pèl!

A l'escola on treballo ara s'ha organitzat el SEP i quatre mestres es quedaran dilluns i dimecres una hora més amb els nens que necessitin aquest reforç (sota criteri de tutors i pares) a canvi de lliurar una tarda. Em sembla que és el correcte ja que no es quedaran per amor a l'art i no se'ls ha dit pas que cobraran més.

Quina és la sorpresa però? Hi ha centres que han ofert el SEP al migdia i no a un grup petit d'alumnes no, a tota l'escola! Hi ha algunes escoles que pleguen tres dies a la setmana a les 13h i hi ha d'altres que cada dia pleguen a les 13h. A canvi els mestres tenen una o dues tardes lliures.

Si penso egoistament ja m'agradaria que em toqués un d'aquests centres ja... Mira, faig mitja horeta més cada dia al migdia que no em ve d'aquí i lliuro dues tardes. Perfecte! Puc anar a buscar els nens, puc fer més coses... però on queda el que és el SEP?

Si ens quedem tots els nens fins les 13h on és aquesta atenció individualitzada o en petit grup? El SEP no es suposa destinat a nens amb dificultats? Per què uns nens d'unes escoles han de conservar la sisena hora i altres no?

A tot això el Departament ha donat el vist i plau a aquestes escoles clar. Res millor com tenir els pares contents per a que et votin i no se n'adonin de la pifiada que has fet amb la retirada de la sisena hora. És donar el caramelet després d'haver donat la punyalada i hi ha qui es conforma perquè per horari ja li interessa o perquè simplement ja està cansat de lluitar.

Jo la veritat que estic fins el monyo del Departament i de totes les seves cagades (amb perdó) varies. Que deixin de canviar el nom de CEIP a Escola i del revés o del de les ACI per PI i no sé quantes punyetes més i comencin a preocupar-se de veritat pels nens i per les seves veritables necessitats.

Deixem-nos de tanta punyeta i tractem millor el professorat i potser fent i una cosa i una altra aconseguim l'educació de qualitat que ens mereixem!

7 comentaris:

Euphorbia ha dit...

Tants canvis de lleis educatives i cada cop ho enreden més tot.
Massa tecnòcrata que decideix sobre el que no té ni idea.
Petons i respira fons

onavis ha dit...

Doncs aquesta no la sabia. És desastrós. A mi encara em sorprén com les coses van mig bé amb tot el que hi ha al darrere....

conxi ha dit...

Quanta raó, Esther! No saben com millorar el nostre sistema educatiu i vinga fer canvis sense consultar amb els mestres! I això dels noms, com dius tu, només son punyetes...De vegades penso que les coses podrien anar molt pitjor! Que sort en tenim de que hi ha molts profes currantes i que s'estimen els nanos, perquè sino... Bona tornada al cole!

Esther ha dit...

Euphorbia jo mateixa m'he perdut entre tanta sigla que canvien... Molta punyeta!

Onavis sí, la veritat que podem estar fins i tot contents per com va la cosa perquè podria ser molt pitjor.

Conxi per sort encara hi ha que creiem en el que estem fent però ens ho posen difícil, eh?

Anònim ha dit...

Doncs sí Esther, jo t'admiro quan dius que creus en el que fas, perquè no us ho posen gens fàcil, jo estic segura que al teu lloc estaria ben destrempada...
És al.lucinant això del SEP, i com ho expliques, tampoc la sabia aquesta...

Esther ha dit...

Ester és una feina vocacional. Som masoques posin el que ens posin pel davant jeje!

Erna ha dit...

Quina passada! jo no tenia ni idea... pero el canvi en l´eduació s´està veient, sempre retallen i començen pel més important l´educació... tens tota la raó!!1