dimarts, 1 de novembre del 2011

Immunitzar-se a l'escola bressol

En Biel està en plena fase d'immunització dels virus de l'escola bressol. Portem tres setmanes en les que ha agafat gastroenteritis, laringitis, bronquitis, faringitis i conjuntivitis.

Com us podeu imaginar n'estem fins el monyo de veure'l així i també de no sortir de la consulta del pediatra així que jo m'he començat a plantejar coses com treure'l de l'escola bressol o reduir les hores que hi va.

Això de la immunització no és que em vingui de nou perquè l'Andreu ja la va passar però era diferent. El primer any de guarde de l'Andreu jo treballava tres dies a la setmana i a més l'escola bressol era cent euros més barata que la d'en Biel. Ara treballo cada dia i tinc la sensació que llenço diners perquè paguem escola bressol i a més paguem cangur (força barata perquè és de la família però ja és) cada vegada que en Biel es queda per casa. Vaja que aquest últim mes només en escola bressol i cangur ens hem deixat més de 600 euros.

A la vegada que em plantejo treure'l de l'escola bressol em venen al cap tot de dubtes perquè no vull que ens quedem sense plaça l'any vinent, perquè penso que l'escola bressol és on ha d'anar un bebè per poder experimentar i jugar amb nens de la seva edat i perquè (tot s'ha de dir) la logística que implica no m'acaba de fer el pes. Si el trec de l'escola bressol se'l queda la meva cunyada (cangur) i a partir del migdia cada dia els meus sogres.

Per altra banda penso en que potser la solució està en reduir les hores que hi va. En comptes de 9h a 17h podria fer de 9h a 12h de manera temporal. Pagaríem menys i no perdríem la plaça. En aquest cas també hauríem de fer la combinació que no m'agrada però potser la cosa seria més lleu.

No sé, estic feta un bon embolic i a tot això en Jordi em diu que m'esperi a veure com passa novembre però jo tinc la sensació que serà igual que setembre i octubre en els que en Biel ha anat a l'escola bressol dues setmanes i les altres dues les ha passat a casa.

De moment demà anem a la pediatra de la mútua i preguntaré si hi ha alguna cosa per reforçar-lo. No sé, potser algunes vitamines ens ajuden...

10 comentaris:

Mirashka ha dit...

Jo crec que la reducció de jornada és una bona solució temporal. Pots fer-ho durant un parell de mesos, fins les festes (total, entremig hi ha el pont del desembre i tampoc son dos mesos sencers, que al desmbre hi ha 10 dies de vacances de nadal). Vale que se l'han de quedar els sogres, però nomes serien unes hores. No se noia, se que és complicat, però jo ho veig així.

Esther ha dit...

Sí, jo crec que és la solució més sensata. Ara deixarem córrer novembre perquè tenim un follon de cheque-guarderia i tal però pel mes que ve o la cosa ha canviat molt o farem reducció.

Anònim ha dit...

Quan són tant petits és un rotllo... Jo no sóc partidària de portar-los tant petits a l'escola (sempre que es pugui evitat, sóc conscient que de vegades no hi ha més remei)

Els meus han començat tots dos a P2, perquè tot i que a casa treballem de diumenge a diumenge tinc la sort de comptar amb els meus pares.

Així que la "immunització" l'hem passat a casa, perquè et prometo que els dos primers hiverns de la Maria van ser horribles!!, i al portar-los a la guarderia han faltat molts poquets dies, crec que els podria comptar amb els dits d'una mà (toco ferro, que el David ha començat aquest curs)

No ho sé, vull dir-te amb tot aquest rotllo que t'acabo de deixar anar (jijiji) que el Biel és petit, i si li pots treure la tarda, desde la meva opinió, pel matí ja en té prou (tot i que seguirà immunintzant-se)

Aix... Mira que és difícil, eh? Una abraçada!!

Esther ha dit...

Ester si tens la sort de tenir persones que poden estar per ells i els hi tens la màxima confiança doncs està prou bé que el primer any es quedin a casa però no és el cas.

Jo tinc la meva mare uns quants pobles més lluny i bueno, no és només la distància. És que la relació amb la meva mare donaria pel guió d'una pel·licula. Vaja, que no puc comptar amb ella.

Amb el meu sogre la relació és bona però amb la meva sogra diguem que no massa. Hem tingut les nostres històries i haver de comptar amb ella no em fa massa gràcia. Tot i així estic molt agraïda que em tenen els nens força dies perquè si no fos per ells... Ara, que els tinguin tot el dia... Buf! No crec que ho poguéssim dur sense tenir problemes.

De tota manera ja hem parlat en Jordi i jo i hem acordat reduir les hores a partir de desembre. Ara falta parlar-ho amb els meus sogres i amb la meva cunyada. A veure com ho muntem!

Sol Solet ha dit...

Carai tu sí que s'està inmunitzant sí!, jo també penso que reduir la jornada és una bona solució però no oblidis que ell té la "guarderia a casa" ja que el germanet també porta virus a la comunitat!!
Ànims!!

onavis ha dit...

Jo crec que l'opció que has triat és la més bona, donades les circunstàncies.

Entenc que deixar-lo amb d'altres persones al càrrec durant masses hores no t'agradi, perquè com dius al final és molt fàcil que hi hagi desavinences.

Ja veuràs com a partir del desembre tot anirà millor!

Euphorbia ha dit...

T'entenc amb això que dius dels avis. El Jordi va començar a P2 i va estar amb els sogres els dos primers anys, els matins de dilluns a dijous i tot i que la relació és bona, és complicat perquè fan les coses com els hi sembla i pel fet de que et fan un gran favor no tens la llibertat com tindries amb una cangur de dir-los com vols les coses. Llavors si la relació no és bona millor abstenir-se.
Potser això que li passa al Biel és temporal i ja està agafant tot el que tenia que agafar. Si podeu reduir-li l'estada allà doncs potser millor.

Mónica ha dit...

La veritat és que qualsevol opció té els seus pros i contres i només tu saps que estàs disposada a cedir. Jo per sort tinc confiança total amb els meus sogres, però tot i això he tingut força discrepàncies i he hagut d'aguantar coses que en la vida hagués pensat. Com sempre el benestar dels nostres petits és el primer i encara que tinguis dubtes prendràs la millor opció per a ell.

Esther ha dit...

Sol Solet ja tens raó ja que l'Andreu porta virus i nosaltres també... Si passar-ho ho ha de passar tot pobret.

Onavis sí que és complicat sí perquè a més no et veus amb "dret" com per dir segons què i això sempre porta problemes.

Euphorbia jo sempre he intentat demanar els favors justos i ara que em veig amb l'obligació doncs m'empasso moltes però la veritat és que ens fan un gran favor. A veure què acabem fent...

Mónica sí, el que s'ha de mirar finalment sempre és el benestar dels petits i ja està.

Anònim ha dit...

Tens raó Esther, no tot és tant fàcil. A més, per molt bon rotllo que hi hagués entre tu i la teva mare sempre faria alguna cosa que no seria del teu agrado i... A veure com li dius perquè no es molesti ja que t'està fent un favor (ho dic per pròpia experiència)

És complicat, però com bé dieu, tot pel benestar dels nostres petits.